USNJE VEGETABIL-KOSI

Na željo stranki, ljudi ki izdelujejo kakšne izdelke, za lastno uporabo, mi je v usnjarni narezano kosi vegetabil usnja, veličine A4 in veličine A3.

Večje kose dobavim samo po naročilu.

Tisti, ki radi raziskujejo, mislijo, da je kje ceneje, naj ne bodo presenečeni, da je Kitajsko usnje iste kakovosti dražje kot pri meni.

Vsi pravijo, kako so Kitajci poceni, da, za umetne materiale, tekstil, za kakovostne usnjene izdelke, usnje, so pa dražji kot Evropejci.

Lahko se vse preveri, danes je tehnologija tolikšen napredovala, da to ni nobena težava nekaj preveriti.

Nekdo pravi, tu pa tu je usnje cenejše, ne zna pa povedati kakšnega usnja, ker nobeden skoraj ne ve, kaj je več usnje v poplavi različnega usnja, predelave, obdelave.

Najslabši so tisti, ki uporabljajo naziv: Eko usnje.

Zastopam usnjarno že trideset let, še nismo spoznali kaj je to Eko usnje.

Potem pripeljejo usnje iz Južne Amerike, to je kakovostno usnje, ni pa lepo, ni gladko, ker so goveda zunaj, izložena vsem pogojem življenja, ne more biti usnje kakovostno.

Zaradi tega je Evropsko usnje najboljše, slišim v Nemčiji sedlarji, imajo težave dobiti eno kožo za izdelavo sedla, vse usnje po Nemčiji poberejo Kitajci.

Kako potem Kitajci, da naredijo poceni izdelek. Evropski sedlar potrebuje eno kožo za sedlo, vsako sedlo je drugačno, vsako skoraj druge barve, usnja pa ne dobijo, samo večje količine.

Skušam ustreči posameznikom, pokažem, kako se dela, kako se oblikuje usnje, gravira, vse je to pisanje o vegetabil usnju, krom strojeno usnje je poglavje zase.

Večina ne loči, a je usnje goveje, svinjsko, kozje, telečje, ali od drugih živali.

Usnje se v Sloveniji ne proizvaja, še posamezni trgovci ne znajo, kaj prodajajo, kakšna je kakovost.

Nekateri vidijo na koži odrgnino, manjšo poškodbo, vidijo žile, ne znajo, da je to znak kakovosti, lice usnje, ne cepljenec, drugi ali tretji sloj kože. Takima, ki mislijo, da vse usnje mora biti gladko, enako preprosto povem, da goveda ne spijo po hotelih, nimajo kozmetike.

Če usnja ne morete poškodovati noktima, je to dokaz, da je drugi ali tretji sloj kože, prebarvan poliuretanskim barvam, da zdržijo obremenitve, ki se od usnja zahtevajo. Večina ve za usnje na kilograme od avto tapetništva, ki se prodaja, od propadli tovarn. Tako usnje se ne, da polirati, ne da se prebarvati, je premehko za kakšne boljše izdelke.

Vegetabil usnje, ko se gravira, se mora paziti, da se nekje noktov ne pozna, da se ne naredi kakšen nepotrebni ris, ker je tega potem težko odpraviti, popraviti.

Zdaj vam bom predstavil usnje pripravljeno za kakšne denarnice, etuije, debelina 1,2-1,4 mm.

Za nožnice etuije za orožje mora biti usnje debelejše, nad dva mm, in večje, za to so kosi rezani na A3 veličine.

Morate pa znati, da se usnje klasificira po debelini, do 2 mm debeline usnje gre na 0,2 mm, dva centla, torej je 0,8-1, 1-1,2, 1,2-1,4, 1,4-1,6 in tako naprej do dva mm.

Nad dva milimetra debelina se označuje in reže, lahko je cela koža enaka, lahko so pa odstopanja od ničla, do ničla pet mm (0-0,5 mm)

Označuje se pa 2-2,5, 2,5-3, 3-3,5, 3,5-4 in tako naprej, vse je odvisno, kdo proizvaja, kakšno ima opremo, kako je priskrbljen z novimi stroji in opremo.

Predstavim, usnje, ki mi ga v usnjarni pripravijo za posameznike, manjše stranke.

USNJE VEGETABIL-KOSI

Obstaja 18 izdelkov.

Prikazuje 1-15 od 18 izdelkov

Aktivni filtri