IZDELKI IZ VEGETABIL USNJA

V tej kategoriji vam predstavim izdelke, katere delam od vegetabil strojenega usnja!

Kaj je vegetabil usnje?

Vegetabil usnje je naravno strojena koža živali brez primesi kromove soli ali drugih škodljivih materialov in primes.

Ta vrsta usnja je idealna za usnjene izdelke, prtljago in usnjarsko predelavo, pasove, torbe, galanterijo ali ovratnice. To je naravni material, ki je narejen z uporabo rastlinskega strojila (na primer, les, lubje drevesa, hrastovih listov ...). Rastlinsko strojeno usnje je naravno ali barvano, prevlečeno, površinsko obdelano (dobite razen naravnih odtenkih, npr. Zelena, rdeča, modra). Te kože so zelo silne in močne. Zlasti na naravnem usnju rastlinsko strojenemu, lahko so vidni znaki naravnih poškodb, kot so brazgotine, praske, odrgnine.

To niso napake, to je dokaz, da ste kupili pravo usnje, lice usnje, živali zlasti goveda živijo v hlevu, naravi, normalno je, da na koži ostajajo kakšne odrgnine, ugrizi muh, komarjev, poškodbe od ograje ali česa drugega.

To vrsto usnja, ki je skoraj bele barve, lahko oblikujete, obdelujete globokim vlekom, gravirate, izdelek ostane takšen, kot ga naredite.

To usnje se lahko barva, barvami na bazi alkohola, na vodni osnovi. Alkoholne barve, usnje zelo hiter vpije, ne morete popravljati, na bazi vode barve lahko brišete, dobite različne učinke, različne tone izdelkov.

Barvate lahko ročnim postopkom, čopiči, gobe, ali brizgalno pištolo.

Za izdelavo različnih učinkov na izdelku uporabljajo se posebne barve na bazi vode, ki so bolj goste, kot paste. Da dobite učinke, določene dele izdelka, ki nočete, da so pobarvani, zaščitite tako imenovanim Blok barvami, ki jo nanesete čopičem na izdelek. Pustite, da se posuši, potem ovčino kožo, nanašate barvo, izpolnite gravirane površine in s pomočjo cunje brišete.

Pobriše se samo barva na deli, ki ste jih zaščitili z blok barvo.

Kako to delam, vidi se na tem filmu, ko delam, gravirane usnjene pasove.

https://www.youtube.com/watch?v=Oe62m-Z8NuQ

Danes ste v prednosti, imate velik navodil, filmov na internetu, mi starejših tega nismo imeli, morali smo se sami učiti.

Ali uporabljate postopek ročnega barvanja, ročnega šivanja, graviranja ste na poti, da dobite certifikat rokodelca, ki se v Sloveniji malo ceni, ker se ročno delo malo ceni, ne spoštuje.

Ročno delani izdelki so bistveno dražji, delajo se dalj časa, so to unikati, ni možno dveh izdelkov pobarvati enako, narediti enako.

Vegetabil usnje je zaradi strukture same kože, zelo težko pobarvati, po celi koži enako, to se dela v usnjarnah, posebnimi stroji, posebno tehniko.

Zelo ceneno je Češko vegetabil usnje, na žalost, je ostala samo še ena usnjarna, zaradi tega so primerne cene, tu usnjarno zastopam že trideset let.

Vegetabil strojeno usnje je najmanj še enkrat dražje od krom strojenega usnja, da preverite ali je pravo vegetabil, naravno usnje, košček usnja pustite na svetlobi, soncu.

Ali usnje spreminja barvo v bolj rumeno, je “Ta pravo vegetabil usnje“, ali ne spreminja barve, je premazano z kakšno anilinsko barvo, to usnje se ne, da barvati lepo, ne dobijo se različni vzori, zelo težko se obdeluje.

Zdaj vam predstavim izdelke iz vegetabil usnja, sam sem se vsega naučil, vsak dan, klub starosti se učim, testiram, da lahko mladima pokažem postopke dela, barvanja.

Sprašujejo me: Zakaj jim pomagam? Moj odgovor je: Zato, da delate, plačujete prispevke, da mi upokojenci lahko živimo, dobimo revščino od pokojnine in svojega minulega dela!

IZDELKI IZ VEGETABIL USNJA

Obstaja 109 izdelkov.

Prikazuje 1-15 od 109 izdelkov

Aktivni filtri