OBDELAVA ROBA IZDELKA

Želite lep rob, na pasu, denarnici, torbici, je nujno, da imate orodja za obdelavo roba.

Pišem v glavnem za izdelke iz vegetabil usnja. Izdelki iz tega usnja se dajo lepo oblikovati, barvati, polirati, modelirati.

Usnje se obdeluje na različne načine obdelave, so za to posebna orodja, ki so že narejena, nekdo jih je modeliral, nova orodja, katera izmišljate pri samem svojem delu.

Vsako sredstvo ima proti sredstvo, treba ga poiskati.

Tako tudi orodja za obdelavo roba izdelkov, ki jih izdelujete, so plod dela, pripomočki, ki so nujni ali hočete izdelek imeti lepo narejen, kakovosten,

Predstavil bom izdelke, ki se pri tem uporabljajo, nekatera naročim pri firmah s katerim sodelujem leta in leta, nekatera naredim sam, ker mi je to poklic. Celo življenje izdelujem stroje in orodja za čevljarstvo in usnjeno galanterijo.

Z usnjem se ukvarjam ljubiteljsko, je to moj konjiček, je ta konjiček drag, vendar brez tega se ne obide.

Vegetabil usnje je drago usnje, brez tega usnja pa ne dobite kakovostnega in lepega izdelka.

Sodelujem in zastopam usnjarno, ki ima stoletno tradicijo izdelave usnja, česar ne vem, vprašam, pomagam, pokažem, vendar samo s tistimi, ki z mano sodelujejo, so moje stranke, takim pokažem in svetujem.

Zadnje čase nekateri trgovci, ki se zelo malo spoznajo na usnje, dobavijo vegetabil usnje, ki je površinsko zaščiteno anilinskimi barvam, ki preprečujejo potemnitev.

To usnje ni dobro za izdelke, težko se barva, ko pa izdelek na koncu še zaščitite s finišem ali kakšno drugo barvo za zaščito, barva začne pokati, ker sta v bistvu nanesena dva sloja zaščite.

VEGETABIL usnje, NE SME biti zaščiteno, premazano z neko tekočino, da ne spreminja barve, da ne temni, ker na takem usnju ne morete risati, barvati, končni izdelek ni tako lep, kot bi moral biti.

Treba se nekaj naučit o usnju, ko vi po medomrežju (internetu) nekje naročite usnje, je to konec, ne boste nazaj pošiljali, a nimate ta pravega izdelka.

Pri meni je usnje iz usnjarne, lahko se testira, pokažem, kaj izdelujem, kako se obdeluje, kakšni so izdelki.

Torej predstavim orodja za obdelavo roba izdelka.

OBDELAVA ROBA IZDELKA

Obstaja 2 izdelkov.

Prikazuje 1-2 od 2 izdelkov

Aktivni filtri