IZDELKI STRANKI

Veliko ljudi pride, stranki zanimata se, kako se delajo izdelki, kakšno usnje se uporablja za izdelavo.

Skušam večini pomagati, svetovati, kaj se lahko dela, od kakšnega usnja, kakšno orodje.

Pokažem tehniko šivanja, sukance ki jih uporabljam, šivanke.

Nekateri se resno lotijo dela, nekaterim je to konjiček, vsak konjiček pa nekaj stane.

Ali nimate „Ta pravega usnja“ ni ta pravega izdelka. Skoraj nobeden ne pozna vrste usnja, za kaj se kakšno usnje uporablja. Vsi, vse dajo pod usnje, zastopam usnjarno, ki ima stoletno tradicijo, od ene kože v glavnem goveje, izdelujemo devetsto vrst usnja, barvnih odtenkov, različnih desenov, različne trdote, za različne namembnosti.

Nobeden mi ne plača za nasvete, svetujem, ali pri meni kupuje materiale, orodje ali kaj drugega. Svetujem, pokažem, da tudi drugi znajo kaj narediti, da nekaj delajo, da mladi plačujejo prispevke, da mi upokojenci dobimo pokojnino, da lahko se preživljamo.

Ljudje so zelo ustvarjalni, znajo marsikaj narediti, naredijo izdelke, da še jaz take ne naredim, zelo kakovostne, lepe in koristne.

Česar ne poskusite, nikoli ne boste znali tega narediti, podtaknejo vam različno usnje, ki ne odgovarja izdelku, ki bi ga radi naredili, enostavno tisti se ne razumejo v usnje.

Tudi nisem strokovnjak za vse, ali ne znam, pokličem šefa v usnjarno, mi svetuje, pove, da se ne delajo kakšne neumnosti. Orodja izdelujem sam, stroje popravljam sam, izdelujem izdelke sam, modeliram, predelujem stroje, izdelujem nože, izdelujem skoraj vse izdelke iz usnja.

Strojništvo sem se učil, usnje pa sem sam obvladal, sam se naučil, sam izdelujem izdelke, za katere posedujem tudi certifikat rokodelca.

Ne morete vi izdelovati TOKA za orožje iz krom strojenega usnja, ne morete uporabljati usnja VEGETABIL vsakega, vse ima svoje lastnosti, svoje namembnosti, svojo uporabo.

Nobeden ni tega izmislil, to so dolgoletne izkušnje, dolgoletna tradicija v izdelavi, predelavi usnja, izdelavi usnjenih izdelkov.

Zaradi tega v tej kategoriji bom predstavil izdelke ljudi, ki se trudijo, da nekaj sami naredijo, siti so že nekakovostnih izdelkov, poceni izdelkov. Sami si naredijo izdelke, svojimi rokami. Take tudi podpiram in v usnjarni mi grejo na roko, da mi dobavijo manjše kose usnja, pustijo kakšne ostanke usnja, da ljudje lahko sami kaj naredijo.

S svojim delom ne boste obogateli, to se dela za dušo, za veselje, za radost.

A bi se dalo z delom obogatiti, osel bi nosil zlato sedlo.

Uspešno delo vam želim, kar sami naredite, je to vaše, je to unikat, je to ročno narejeno.

Ročno delo, unikatni izdelki, izdelki iz usnja niso „Poceni“ usnje in poceni ne gresta skupaj.

Zapomnite si pa eno: Vsako sredstvo, ima proti sredstvo, treba ga poiskati!

IZDELKI STRANKI

Obstaja 2 izdelkov.

Prikazuje 1-2 od 2 izdelkov

Aktivni filtri