POSLOVNA DARILA

Poslovno darilo ni svinčnik, vžigalnik za nekaj centov, ali kakšen drug manj vreden artikel, ki se po praznikih pojavi na »Bolšjaku« prodaja, ker ga je tisti, ki ga je dobil, zavrgel.

Na žalost, takšni je veliko artiklov, ki so preplavili naš trg.

Tisti, ki to poklonijo za nekaj centov, potem pričakujejo, da od njih kupujete njihove drage artikle, ker vam je poklonil nekaj centov v obliki poslovnega darila.

V časi smo delali dražja darila, da so lahko uporabili tisti, ki sta to dobili, danes samo, da se, da nekaj iz rok. Na ugled se ne razmišlja.

Za poslovna darila bi se mogli dajati izdelki iz domače produkcije, da se podpirajo domači proizvajalci, ne Kitajski in ne vem, kakšni še.

Zato se ta darila potem pojavljajo na »Bolšjaku« na žalost z logom firme, ki ta luksuz podari nekomu kot poslovno darilo, misleč, kako je to v redu darilo.

Darila bi se mogla podarjati uporabne vrednosti, od domačih proizvajalcev, ker na koncu mi vsi živimo v tej državi, plačujemo davke, dobivamo plačo, pokojnino.

Ne mi kupujemo tuje, pokojnino pa pričakujemo od te družbe.

Žalostno, toda resnično.

Taka poceni darila so se dajala takrat, ko tega ni bilo, ko se je težko dobilo nekaj za uporabo, danes, danes ljudje pričakujejo nekaj bolj vrednega, uporabnega, da lahko uporablja, ne da vrže, ko ga dobi, pa pravi: Kaj, sem dobil.

Kot proizvajalec izdelkov vem, da ljudje več niti nimajo radi, da je označena firma na artiklu, ker ga je sram, ko potegne, ta drugi vidi, da je to reklamni artikel, ki ga je dobil za nekaj centov.

Če se označi firma, naj bo to nekaj manjšega, skritega, predvsem uporabnega, potem je tisti zadovoljen, ki to ima, ki to dobi in radi bo nosil takšno darilo.

Spomnite se stare besede: Ni vse zlato, kar se sija, tudi železo se spolira, pa nima uporabne vrednosti.

Darila naj bodo predvsem uporabna, od domačih proizvajalcev, koristna, da ne pridejo potem na smeti.

Predstavil bom tisto, kar sam proizvajam, imam svoje stranke, ki cenijo to delo, uporabnost.

S takimi deli, naročili, denar ostaja doma, domačim ljudem, domačim upokojencem, ne tujcem.

V Sloveniji tudi znamo marsikaj narediti, je pa resnica ne za nekaj centov, cena dela in materiala je pri nas višja, zato je tudi kakovost na ravni.

POSLOVNA DARILA

Opravičujemo se za nevšečnosti.

Poiskusite ponovno poiskati