NOŽI

A so to lovski, kuhinjski, zgodovinski, vsak nož treba prvo narediti.

Noži lovski je posebna kategorija v moji ponudbi, ker se pojavljajo različne govorice, kakšen je nož, kakšen material, kakšna izvedba lovskega noža. Ker imam veliko dela z izdelovalci nožev, različnih profilov, vsak ima svojo teorijo. V glavnem izdelujem nožnice za te nože, vidim, slišim, kaj vse govorijo, kako se hvalijo, druge zaničujejo. Ne vem, zakaj, ljudje eni druge zaničujejo, zakaj so eni boljši od drugih? V glavnem za dober nož mora biti dober material, ali je to odkovek, material že narejen pripravljen, damask jeklo, navadno jeklo, vsak ima svojo teorijo.

Tako jaz imam svojo teorijo za nožnico, ki jo naredim, ali ni ta pravi material, ne delaj izdelka, od dreka se burek ne dela!

Veliko je izdelovalcev nožev, vsak pravi, da je njegov naj, ker delam tudi za stranke v tujini, vem, da dober material za nož stoji več kot sto evrov. Kako potem pri nas lahko naredijo nož za trideset, štirideset evrov? In on pove, moj je najboljši. Nisem strokovnjak za materiale za nože, spoznam se na usnje, ampak vem, da dober lovski nož, kar je pod sto evrov, je vprašljiv ali ga je naredil zastonj. Predstavil bom večino nožev, ki jih oblečem, moje izdelke nožnic imate pod Nožnice.

Rajši dam posnetke izdelave nožnice, kot da nekomu naredim nožnico, vsak ima svojo teorijo, svojo zaroto proti drugemu, svojo zamisel. Zaradi tega dodam material, naj si vsak naredi po svoje, izračuna čas, ki ga porabi za izdelavo noža, izdelavo nožnic, potem naj se vpraša: Ali ni bolj, da sem pomagal zidarju mešati malto, več bi zaslužil.

Vsak kovač jim lahko izposodi »Norca« naj se malo pogrejejo in skujejo nož, mogoče takrat bodo cenili tistega, ki to naredi.

Predstavil bom nože, s katerimi se srečujem, lahko, kakšnega tudi naročite, so to domači izdelki,

ne kakšno ponaredki, vsak je v glavnem unikat, ker se dela eden po en.

 

NOŽI

Obstaja 2 izdelkov.

Prikazuje 1-2 od 2 izdelkov

Aktivni filtri