NOŽNICE

Nožnice se delajo, da zaščitijo nož, da zaščitijo tistega, ki ta nož nosi, uporablja.

Nožnice se delajo v glavnem po obliki noža, za serijsko delane nože, delajo se iz plastike ali „kordure“ tekstila. Izdelava nožnice za posamezne nože je v glavnem unikatno delo, vsak izdelek je unikat.

Dosti jih kupi Kitajske nože, ga je sram pokazati nož v plastični nožnici in si naroči nožnico.

Taka nožnica, narejena po zahtevi, je v večini primerov dražja od noža.

En pač dajo nekaj nase, na svoj jaz, eni pa ne. Vsak lovec bi moral imeti nož, za svojo potrebo, obrambo, ali je to potreba, uporabo pri svojem delu.

Nožnice večina naroči, večina pa jih naredi sama, znajo, kaj bi radi imeli, kaj bi gravirali na nož, kakšno obliko bi radi imeli.

Je to ročno delo, ročni postopek izdelave, obdelave, šivanja.

Pri meni se lahko dobi material za lastno izdelavo, vsak ve, kaj bi rad imel, zato se loti sam izdelave.

V časi sem tudi sam presenečen, kakšne izdelke si ljudje sami naredijo.

Za nožnico mora biti „Ta pravo usnje“ ni vsako usnje za nožnico ali hočete gravirati, ročno pobarvati. Zaradi tega je vegetabil usnje na ceni, da se oblikovati, gravirati, lepo pobarvati.

Barvanje je tudi zahtevno, ali je barva za usnje na bazi alkohola, takoj vpije usnje, ni posebnih učinkov na usnju, za gravirane elemente je boljša barva na vodni osnovi, dobite različne učinke, odtenke, različne barve. Struktura usnja ni povsod enaka, tako da nekje vpije hiter, nekje pa počasi.

Treba malo vadbe, prakse, kljub temu, nikoli dveh enakih izdelkov, ne morete pobarvati enako, podobno seveda, enako pa ne.

Prikazal vam bom nekaj izdelkov, da vidite kakšne so nožnice za posamezne nože.

„Švicar“ je posebni nož, kakovosten, nožnica se lahko dela serijsko, mora se narediti model iz lesa, oblikovati usnje po modelu, barvati ročno ali kupiti usnje vegetabil že pobarvano.

Ali kupite pri meni usnje, material, vam svetujem, pokažem postopek izdelave, lahko pa naročite nožnico po svoji zahtevi, načrtu, modelu.

NOŽNICE

Obstaja 9 izdelkov.

Prikazuje 1-9 od 9 izdelkov

Aktivni filtri