PASOVI IN IZDELKI VESTERN

Beseda vestern (Western) pomeni izraz divjega zahoda, iz ZDA.

To so zelo kakovostni izdelki, ki pomenijo ročno delo, oblikovanje, zelo grobe izdelave za dolgotrajno nošenje in uporabljanje.

Vsak to ponazarja po svoje, resnica je samo ena.

Izdelki iz usnja so originali, delani na zahtevo ali izhajajo iz tradicije, ki je veljala za te konce Združenih držav Amerike.

Sam sem sprejel ta slog, ki mi je pri srcu, nisem raziskoval ali bil v tem področju, zahvaljujoč internetu, imam mentorje iz teh koncev, ki mi svetujejo, pomagajo pri izdelavi izdelkov.

Zaradi tega ne naredim kakšne napake, to je predvsem delo iz usnja, izdelki iz usnja, vezani na ta slog.

Ne more biti vestern kravata (Bollo) narejena iz vrvice, to se plete iz usnja, obesijo se vestern obeski in konci v vestern slogu.

Pasovi so narejeni v vestern slogu, gravirani v vestern slogu, obvezno z vestern zaponkami, ki so vezane na slog ki ga predstavljajo.

A so to kavboji, šoferji, čoperisti, ali drugi slog, obvezno je narejen v glavnem iz usnja, zaponke se potem delajo v tem slogu.

Kar ne vem, vprašam svojega mentorja, človeka, ki ne skriva svojega dela, zelo rad pokaže izdelke ali mi pošlje kakšen film.

Sem hitro prilagodljiv, strojnik po poklicu, marsikaj naredim sam, usposobil tehniko graviranja, barvanja, izdelave in za svoje delo sprejel certifikat obrtne zbornice za rokodelca.

Svoje znanje in sposobnosti dokazujem mlajšim, posnamem kakšen film, ljudje se nimajo kje naučiti, šole smo zaprli za usnjarje, čevljarje, nam ta poklic ni potreben.

Vestern slog je zelo hiter osvojil Slovenijo, kako hiter je prišel, tako hiter izginja, še največ motoristi uživajo v slogu in nosijo usnjena oblačila.

Kavbojev je zelo malo, konje so nabavili kot igrače, ta slog pa stane, treba to vzdrževati, to pa ni poceni.

V Češkoj je to še zmerom v velikem zamahu, imajo vestern vasi, različne prireditve, na katere me pokličejo, delam kolekcije zanje, dokazujem otrokom, kako se dela, gravira usnje, obdeluje in izdelujejo izdelki iz usnja.

So to zelo lepi izdelki, ročno delani, gravirani, barvani, zaradi tega pa niso poceni.

Predstavljam te izdelke v svoji predstavitvi, še zmerom je nekdo, ki gaji ta slog in naroči kakšen izdelek.

Je to predvsem moj konjiček, zelo veliko je pokazanega na internetu, tako, da se marsikdo lahko loti tega dela, ta konjiček pa ni poceni.

Česar pa ne skušate, nikoli tega ne boste znali.

Pa uspešno delo, material lahko naročite pri meni, dosti tega izdelujem sam, moji kolegi, ali mi pošiljajo firme ki jih zastopam ali predstavljam.

PASOVI IN IZDELKI VESTERN

Obstaja 4 izdelkov.

Prikazuje 1-4 od 4 izdelkov

Aktivni filtri