• Nov

BORIS

0,00 €

Pokliče me, ali imam kaj usnja, ostankov. Ostankov nimam, še najmanjši košček uporabim za obeske za ključe. Imam razne kose usnja, različne veličine, ki ga pripravijo v usnjarni ki jo zastopam. Boris pride.

Količina
Na zalogi ni dovolj izdelkov

Izbere si nekaj kosov usnja, pokažem, kako se dela, svetujem postopek izdelave, kakšno usnje za kaj uporabiti. Boris se loti dela, izdela zaščito iz usnja za svoje sekire. Pošlje mi slike, povem kje so napake, kaj mora izboljšati. Za prvo delo, kot pravi, so izredni izdelki. Nekaj je napak, ampak to se opravi z vajami, delom na daljših izdelkih. Zelo lepo se vidi struktura usnja, ko je pobarval naravno usnje, kako je barva temnejša, tam, kje je usnje bolj gosto, bolj kompaktno.

Pokažejo se različni odtenki, ki dajejo poseben zgled usnjenemu izdelku.

Borisa sem opozoril, da je to nevarno početje, kdor se loti usnja, izdelave lastnih izdelkov, težko preneha, veš čas, ga vleče naprej, novi izzivi, novi artikli.

Tako sem jaz, začel z enim izdelkom, danes izdelujem več, kot petsto izdelkov.

Zaradi tega sem začel predstavljati stranke, ki delajo lastne izdelke, v glavnem so skoraj vsi kreativni, izvirni in uspešni izdelovalci usnjenih izdelkov. Kar tako naprej, kar ne poskusite, nikoli ne boste znali, kako je to videti.

Vse se to vidi na teh slikah, ki mi je Boris poslal.