USNJE VEGETABIL – BARVANJE

0,00 €

Usnje rastlinsko strojeno - vegetabil usnje, mislim „Ta pravo“ ne kakšno Južna Amerika, ali drugo, ko se izloži svetlobi, začne se barva spreminjati v rjavo.

Količina
Na zalogi ni dovolj izdelkov

Postopek je isti, kot vi, ko pridete na morje, začnete se sončitI. Tehnologija predelave kož v usnje se je precej spremenila. V stari časi, da dobijo lepo rjavo barvo, so to naredili v usnjarni, raznim maščobam, ali impregnacijo. Danes je to druga tehnologija, usnje po strojenju dobite skoraj bele barve, morate ga skrivati od svetlobe, da ne začne spreminjati barvo.

Barvo lahko spreminja samo pravo vegetabil usnje, ali vam prodajo vegetabil usnje, ki ne spreminja barve, to ni pravo vegetabil usnje. Prodajo vam kombinacijo krom-vegetabil strojeno usnje, ki je zaščiteno anulinsko barvo. Tako usnje se težko barva, ko nanesete finiš, ga ne sprejme, barva začne pokati, izdelek ni v redu.

Vegetabil usnje, je pravo, ko na otip preizkušate, je mehko, se ne upira upogibanju, lahko se barva, oblikuje, gravira.

Ali hočete dobiti lepo rjavo barvo, usnje dejte na svetlobo, sonce, začne temniti, spreminjati barvo.

To vam prikazujem na teh slikah, kako se spreminja barva. Ko naredite izdelek iz tako pobarvanega usnja, zaščitite finišem, zaščita na bazi tekočine, naravne barve. Ali se premalo svetli, premažete še enkrat, z gobo ali namočite cunjo. Ali hočete še bolj svetlo, pustite vsaj dve urI, da se finiš posuši, vzamete bombažno cunjo in izdelek spolirate. Finiš lahko naročite pri meni, je to lak na vodni osnovi, zaščiti usnje, barvo in da lep sijajni videz izdelka.

TO JE USNJE, KI SE PRODAJA POD „USNJE VEGETABIL KOSI“ po tri kilograme ali škatle po 20 kg.